Toz Toplama Üniteleri

Toz Toplama Sistemleri optimum çalışma ortamının oluşturulmasında ve toza bağlı makine arızaları ile çalışan rahatsızlıklarının önüne geçmek adına olmaz ise olmaz birer unsurdur. Toz toplama sistemleri, toz toplama üniteleri ve toz toplama filtreleri ve diğer elemanları ile bir bütün olarak çalışırlar.

Sağlıklı bir çalışma veriminin elde edilmesi işletme veriminin maksimize edilmesi adına toz toplama sistemleri birinci teknik ekipmanlar olarak kullanılır.

Kaynak dumanı emme, taşlama, kumlama, raspalama, zımparalama, polisaj, plazma-lazer kesim, dökümhane, çimento, seramik, elektrostatik toz boya, elektrostatik toz emaye, lastik, otomotiv,cam,alçı, kömür, maden, kauçuk, kağıt, tersane, gıda, ilaç, kimya, baca gazı arıtımı, pano odası tozsuzlaştırma gibi uygulama alanları bulunmaktadır.

TORBALI FİLTRELER; Toz yoğunluğunun yüksek olduğu işletmelerde kullanılmak üzere imal edilmektedir. Cihazlar toz yoğunluğu ve kapasitelere gore seçilmekte olup, ortamdaki tozu minimum seviyeye üşürmek için üretilirler.

GÖVDE: Sac kalınlıkları genel strüktürün yapısına uygun olarak seçilir. Bağlantı elemanları civata somun ile birleştirilerek sızdırmazlık sağlandıktan sonar boyalı olarak imalatımızdan kullanıma hazır bir halde tarafınıza sunulur.

FİLTRASYON: Gerekli uygulama alanlarına gore tarafımızdan seçilen filtreler ortamdan fan vasıtası ile emdiği tozu üzerinde tutarak ortama temiz hava çıkışını sağlamaktadır. Kapasite ve toz partiküllerine göre filtrenin adeti ve cinsi değişmektedir.

BAKIM: Filtrelere temiz hava akışını sağlayan elektronik beyin sayesinde cihazın filtreleme verimi ve ömrü yüksek olup bakım ve işletme maliyetleri çok düşük olmaktadır.